| *******اخبار هسته اي******* | |
|
|
نويسنده | پيام |
---|
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: *******اخبار هسته اي******* الجمعة مارس 30, 2007 6:50 pm | |
| رويتر: آژانس، ايران را براي نصب دوربينها در نطنز تحت فشار گذاشته است غرب برگزاري نشست اضطراري آژانس دربارهي پايبندي ايران به ان.پي.تي را بررسي ميكند
خبرگزاري رويتر به نقل از ديپلماتها گزارش داد: آژانس بين المللي انرژي اتمي ايران را براي موافقت با نصب دوربينها در تاسيسات هستهيي زيرزمينياش ظرف چند روز آينده تحت فشار قرار داده است و كشورهاي غربي در حال بررسي احتمال برگزاري نشست اضطراري آژانس در صورت خودداري تهران از پذيرش اين مسالهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاري ادعا كرد: تهران از دادن اجازه نصب دوربينهاي نظارتي در تاسيسات نظنز به آژانس بين المللي انرژي اتمي خودداري كرده است. تهران نزديك به يك سوم از 3000 سانتريفوژي را كه قصد دارد تا ماه مارس براي آغاز غني سازي صنعتي راه اندازي كند، در اين مكان نصب كرده است.
ديپلماتهاي آشنا با آژانس بين المللي انرژي اتمي گفتند كه اولي هاينونن مدير بخش پادمانهاي هستهيي آژانس در نامهاي به تهران، ايران را براي انعطاف نشان دادن در خصوص نصب دوربينها ظرف چند روز آينده و با در ذهن داشتن پايان مارس به عنوان زمان ارايه پاسخي مثبت تحت فشار قرار داده است.
اين گزارش به نقل از ديپلماتهايي كه به نامشان اشارهاي نكرد نوشت كه برخي از 35 كشور عضو شوراي حكام آژانس روز سه شنبه گذشته با برخي نمايندگان غربي ديدار كردند و اين مساله را بررسي كردند كه آيا برگزاري يك نشست اضطراري شورا براي اعلام عدم پايبندي ايران به قوانين پادماني به علت مسدود كردن دوربينها لازم است يا خير.
يك ديپلمات عالي رتبه معتبر در آژانس گفت: اين نشست بي نتيجه بود، هيچ اجماعي در خصوص جنبههاي قانوني وجود نداشت. مساله تعابير است. ايرانيها در بهره برداري از نكات مبهم حقوقي بسيار خوب عمل ميكنند و در اينجا نيز نكات مبهمي وجود دارد.
ديپلماتها گفتند كه آژانس در حال بررسي درباره توافقات همكاري ايران با آژانس است.
به گفته آنها اعضاي شورا پاسخ ايران به رويكرد هاينونن را ظرف چند روز آينده و پيش از تلاش براي كار كردن بر روي يك اقدام با دقت بررسي خواهند كرد.
آمريكا گزارشاتي كه ميگويند اين كشور براي برگزاري نشست اضطراري آژانس درباره ايران اعمال فشار ميكند را تكذيب كرد.
متيو بولانه سخنگوي هيات آمريكايي در آژانس گفت: هيات آمريكايي با دقت تحولات مربوط به فعاليتهاي هستهيي ايران از جمله (مساله دوربينها) را بررسي ميكند و با ديگر هياتها مشاورات دايمي دارد.
وي افزود: به شدت از تلاشهاي آژانس براي تضمين ماهيت مواد هستهيي در ايران و تحقيق درباره مسايل دردسرساز مربوط به برنامه هستهيي ايران حمايت ميكنيم.
روزنامه تلگراف نيز در مطلبي به نقل از منابع ديپلماتيك غربي مدعي شد كه ايران از همكاري با بازرسان آژانس خودداري ميكند.
اين گزارش مدعي است: ايران در عين حال همكاري با كره شمالي را براي رسيدن به فن آوري كه ممكن است براي توليد سلاح هستهيي به كار رود تشديد ميكند.
ديپلماتهاي غربي كه با آژانس همكاري دارند، نسبت به كارآمدي ايران در متقاعد كردن آژانس به نصب بازرساني كه نسبت به ايران متخاصم به نظر نرسند، نگران هستند. اين مساله در پي بركناري كريس چارلير بازرس هستهيي آژانس مطرح ميشود. يك ديپلمات غربي گفت: ايرانيها اساسا ميكوشند بازرسان هستهيي مورد نظر خودشان را منصوب كنند و به نظر ميرسد كه البرادعي آماده است درخواست آنها را بپذيرد.
وي ادعا كرد: ايرانيها البرادعي را براي نصب بازرسي كه تجربه اندكي درباره ايران دارد تحت فشار گذاشتهاند.
يك سخنگوي آژانس از ابراز نظر درباره اين اتهام عليه ايران خودداري كرد.
در ادامه اين مطلب ادعا شده است: در كنار تلاشهاي ايران براي اعمال فشار بر ديپلماتهاي غربي با آژانس، گزارشاتي وجود دارد درباره اينكه ايران و كره شمالي درباره معاملهاي سري براي تقويت همكاري در زمينه فن آوري هستهيي و موشكي با يكديگر مذاكره ميكنند.
خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز در مطلبي به نقل از ديپلماتها گزارش داد: آمريكا و متحدان كليدياش آژانس بينالمللي انرژي اتمي را براي نشان دادن ايران به عنوان ناقض تعهداتش در خصوص پيمان منع گسترش سلاحهاي كشتار جمعي (ان.پي.تي) به علت خودداري از دادن اجازه نظارت از راه دور بر تاسيسات غني سازي اورانيوم اين كشور تحت فشار قرار دادهاند. | |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* السبت مارس 31, 2007 5:31 pm | |
| يك نماينده مجلس مطرح كرد
تقدير از دولت به خاطر تجديد نظر در همكاريها با آژانس انرژي اتمي
خبرگزاري فارس:عضو فراكسيون اكثريت مجلس، مصوبه دولت براي تجديد نظر در برخي همكاريها با آژانس بينالمللي انرژي اتمي را ستود. سيد بهلول حسيني در گفتگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس در ارزيابي از مصوبه هيأت دولت براي تجديد نظر در برخي همكاريها با آژانس بينالمللي انرژي اتمي خواستار حمايت قاطعانه و بيش از پيش مردم، جريانها و گروههاي سياسي از دولت در اين زمينه شد. وي قطعنامه اخير شوراي امنيت عليه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي كشورمان را اقدامي در راستاي فشار آمريكا و هم پيمانان اروپايياش دانست و افزود:هدف اصلي غرب از چنين اقداماتي علاوه بر تشديد فشار بينالمللي بر ايران، ايجاد شكاف در داخل كشور است كه البته تاكنون هيچ كدام از نقشه هاي دشمنان به هدف نرسيده است. نماينده مردم ميانه در مجلس شوراي اسلامي قطعنامه اخير شوراي امنيت را اقدامي سياسي و غير حقوقي عليه ايران دانست و تاكيد كرد:شوراي امنيت با اسارت خود در چنگ آمريكا،همچنان بر بياعتباري خود ميافزايد و مشروعيتش را زير سئوال مي برد. حسيني متذكر شد:شوراي امنيت و قدرتهاي غربي بدانند كه صدور اين قطعنامهها هيچ تاثيري در اراده ملت ايران در دفاع از حقوق مسلم خودشان نخواهد داشت چرا كه ملت و دولت ايران در اين راستا يكپارچه و متحد هستند. عضو فراكسيون اكثريت مجلس با اشاره به منويات مقام معظم رهبري كه امسال را سال «وحدت ملي و انسجام اسلامي» نامگذاري كردند تاكيد كرد:قطعا منافع ملي ايران و آينده اين مرز و بوم در گرو همدلي و يكصدايي و با بهره گيري از عقل و خرد نخبگان دلسوز جامعه محقق خواهد شد. مصوبه هيأت دولت براي تجديد نظر در برخي همكاريها با آژانس بينالمللي انرژي اتمي از هشتم فروردين ماه جاري اجرايي شد.
| |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الإثنين أبريل 02, 2007 2:40 pm | |
| *آخرين اخبار از نيروگاه اتمي بوشهر* شـشـمـيـن تـاخـيـر در راهانـدازي نـيـروگـاه بـوشـهـر؟ يك مقام هستهيي روسيه: ايران پرداختهاي مالياش را از سرگرفت سرويس: انرژي هستهيي
درحالي كه هفت روز از سال جديد در ايران ميگذشت يك مقام هستهيي روسيه گفت: «ايران اولين پرداخت خود به روسيه براي ساخت نيروگاه هستهيي بوشهر از زمان بروز مشكلات برسر مسايل مالي را انجام داده است.»
به گزارش ايسنا، سرگئي نوويكف، يكي مقامات هستهيي روسيه، اظهار داشت:« شركت پيمانكاري روس اتم اولين پرداخت براي ساخت نيروگاه هستهيي بوشهر از زمان بروز مشكلات مالي را دريافت كرده است.»
نوويكف افزود:« اين بسيار خوب است كه شركاي ايراني ما بر مشكلات فائق آمدهاند، ولي اين اقدام با جبران خسارتي كه ما در طول اين دوره متحمل شديم، هنوز خيلي فاصله دارد.»
شركت روس اتم نيز در اظهارتي مجددا اعلام كرد،60 درصد هزينه ساخت نيروگاه بوشهر را در سه ماهه چهارم سال گذشته ميلادي و 5/1 ميليون دلار در ماه ژانويه (دي) دريافت كرده است، ولي در ماه فوريه (بهمن) هيچ پولي دريافت نكرده است.
مقامات هستهيي روسيه گفتند كه به دليل اين تاخير در پرداخت نيروگاه بوشهر طبق برنامه در ماه سپتامبر (شهريور سال جاري) آماده بهرهبرداري نخواهد شد.
نوويكف افزود:« پولهاي پرداخت شده به شركت روس اتم نيمي از هزينههاي ماهيانه مورد نياز در نيروگاه را پوشش داده است.»
اين درحالي است كه مقامات ايران تاكيد دارند كه تمام هزينههاي ساخت نيروگاه را به موقع پرداخت كردهاند.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در حالي سيزدهم فروردينماه 1386 (دوم آوريل 2007) را پشت سر ميگذاريم كه قرار بود سوخت نيروگاه بوشهر در اسفندماه 85 و به گفتهي مقامات روسي، تا پايان مارس 2007 به ايران ارسال شود، اما نه تنها سوخت در موعد مقررش به نيروگاه ارسال نشد كه به دليل مشكلاتي كه طرف روسي مدعي آن بود، تنشهايي ميان پيمانكار روسي و ايران براي بيش از يك ماه بر سر ادامهي كار در نيروگاه و چگونگي رفع مشكلات به وجود آمد.
مذاكرات طرفين درحالي پس از تعطيلات نوروزي دنبال شد كه نتيجهي اين گفتوگوها با آنچه روسيه در ابتداي اسفندماه سال گذشته مبني بر تاخير در راهاندازي نيروگاه بوشهر اعلام كرده بود به وجود نيامد؛ و اين يعني تاخير در راهاندازي نيروگاه بوشهر براي ششمينبار.
شركت روسي اتم استروي اكسپورت در اولين روز از اسفندماه سال گذشته با اعلام اين كه به دليل عدم پرداختهاي مالي ايران قادر به راهاندازي به موقع نيروگاه اتمي بوشهر در شهريور سال جديد (1386) نيست و متعاقبا سوخت اين نيروگاه نيز ديرتر به ايران ارسال خواهد شد، روياي ايرانيها براي راهاندازي نيروگاه 1000مگاواتي بوشهر را در سال جاري نقش بر آب كرد.
كش و قوسها بين ايران و روسيه بر سر اين كه چه كسي مقصر اين تاخير چندين باره است تا روزهاي اخير در سال جديد شمسي ادامه داشت. مذاكرات طرفين در دو دور در مسكو و تهران دنبال شد، اما نهايتا در حالي كه گفتوگوها در تهران با مقامات روسي پس از يك هفته هنوز در جريان بود شركت روسي و آژانس انرژي اتمي اين كشور در اعلامي يكجانبه اظهار داشت كه امكان راهاندازي نيروگاه بوشهر در شهريور 1386 وجود ندارد و سوخت نيروگاه شش ماه قبل از راهاندازي به ايران ارسال خواهد شد.
اين در حالي بود كه سازمان انرژي اتمي كشورمان بر عدم وجود موانع و مشكلات مالي از سوي ايران براي راهاندازي به موقع نيروگاه بوشهر تاكيد داشت.
دكتر محمد سعيدي در اولين واكنش به اظهارات مقامات روسي كه مدعي عدم پرداختهاي مالي از سوي ايران شده بودند با رد اين اظهارات گفت:« ما براساس قرارداد فيمابين اخير، مسايل مالي را حل و فصل كرده و در آينده نيز براساس آن عمل خواهيم كرد.»
وي خاطرنشان كرد:« مشكلات مالي كه شركت اتماستروي اكسپورت از آن ياد ميكند، مربوط به مسايل مالي اين شركت است كه ايران براي حل مشكلاتي مالي اين شركت، همكاريهاي لازم را داشته است و راهحلهايي ديگر هم در نظر گرفته شده است كه در روزهاي آينده طي ملاقاتهايي كه با مقامات رسمي آژانس انرژي اتمي روسيه خواهيم داشت، اين راهحلها را مطرح ميكنيم.»
اين راهحل شامل پرداختهاي مالي زودتر از موعد از سوي ايران ميشد كه تهران اين راهكار را به خاطر راهاندازي به موقع نيروگاه بوشهر در تابستان سال جاري، پس از هشت سال تاخير، پذيرفته بود.
سعيدي همچنين اظهار داشت:« شركت اتماستروي اكسپورت در خصوص حمل تجهيزات باقيمانده براي نيروگاه بوشهر با كمبود نقدينگي براي حمل ونقل اين تجهيزات مواجه است. »
اظهارات سخنگوي وزارت امور خارجه نيز اين مساله را تقويت ميكند كه اين روسيه است كه با كمبود نقدينگي براي تكميل و راهاندازي نيروگاه بوشهر مواجه است.
وي در اين خصوص اظهار داشت كه« روسها مدعي طلب مالي نيستند، بلكه چيزي كه ميگويند اين است كه نقدينگي طرف روس را بالا ببريم.»
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان با اشاره به اظهارات آقازاده، رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان كه پيش از آن گفته بود؛" روسها به دنبال سياسيكاري بر سر نيروگاه بوشهر هستند" گفت: «اميدواريم روسها وارد سياسي كاري نشوند. »
اين در حالي بود كه رييس شركت اتم استروي اکسپورت روسيه ايران را به سياسي سازي بيش از حد مساله ساخت نيروگاه بوشهر متهم كرده و اظهار داشته بود كه اين امر سبب بروز تنش بيهوده پيرامون اين پروژه خواهد شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان با بيان اينكه«در قرارداد فيمابين، ايران تماما بر اساس تعهدات خود عمل كرده است» ابراز اميدواري كرد كه روسها نيز به تعهدات خود عمل كنند و سوخت نيروگاه بوشهر را در زمان مقرر بر اساس توافقات صورت گرفته در هفتهي اول فروردين ماه سال جديد ارسال كنند.
وي گفت: «از طرف ايران توجه ويژهاي به همكاريهاي ميان دو كشور وجود داد و براساس روابط توقع داريم كه روسها به تعهدات خود عمل كنند و اگر وضعيت با روسها به اين شكل پيش برود، هيچ اعتمادي به طرفهاي ديگر كه همكاري ضعيفتري با آنها داريم، نميتوان كرد.»
اما قبل از آنكه مذاكرات در تهران به نتيجهاي خاص دست يابد، نمايندهي شركت "اتم استروي اکسپورت" اعلام كرد که اولين واحد نيروگاه بوشهر در سپتامبر سال جاري ميلادي، آن طور که پيش از اين برنامه ريزي شده بود، راه اندازي نخواهد شد و سوخت هستهيي نيز در ماه مارس به اين نيروگاه عرضه نخواهد شد.
خبرگزاري نووستي گزارش داد كه نمايندهي شركت "اتم استروي اکسپورت" مدعي شد كه مقامات سازمان انرژي اتمي ايران هيچ سندي که در آن راه حلي براي ازسرگيري تامين مالي ساخت نيروگاه درج شود را امضا نميکنند.
وي ادعا كرد: ما امروز با برخوردي بيسابقه از سوي ايران نسبت به نيروگاه اتمي بوشهر روبرو شديم.
وي تاکيد كرد: اکنون ميتوان گفت که راه اندازي واحد اول نيروگاه در ماه سپتامبر سال جاري ممکن نيست و متعاقبا در ماه مارس نميتوان درباره عرضه سوخت صحبت کرد.
سخنگوي "اتم استروي اکسپورت" همچنين به نووستي اطلاع داد که گروهي از کارشناسان روسيه و نمايندگان اين شركت در تهران به مذاکرات با شرکاي ايراني در مورد مسايل احداث نيروگاه اتمي بوشهر ادامه مي دهند.
به دنبال اين اقدام روسيه سازمان انرژي اتمي كشورمان در بيانيهاي با توجه به اطلاعيه شركت اتم استروي اكسپورت در خصوص دو ماه تاخير در زمان راهاندازي نيروگاه اتمي بوشهر، موارد زير را به اطلاع افكار عمومي رساند:
* براساس قرارداد اوليه و تعهدات دولت روسيه تاريخ اتمام پروژه 8 جولاي 1999 تعيين گرديده بود كه تاكنون با مذاكرات متعدد و با تعهدات مكرر پيمانكار پنج بار به تعويق افتاده است و حتي با فرض راهاندازي در سپتامبر 2007 اين پروژه 8 سال و 3 ماه تاخير خواهد داشت.
* طرف ايراني تمام تعهدات مالي خود را در چارچوب قرارداد مشترك تا اول مارس 2007 ايفا نموده و اسناد بانكي آن موجود و قابل انتشار ميباشد و علاوه بر آن بالغ بر يكصد و پانزده ميليارد ريال معادل دوازده ميليون و هفتصد هزار دلار به صورت علي الحساب تسويه نشده و در اختيار شركت ASE (اتم استروي اكسپورت) ميباشد.
* دولت و ملت ايران انتظار دارند براساس تعهد دولت روسيه ارسال سوخت نيروگاه كه هيچ مشكل فني و مالي بر آن مترتب نميباشد در موعد مقرر و تا پايان مارس 2007 (11 فروردين 1386) به محل ساختگاه نيروگاه بوشهر انجام پذيرد.
با اين حال شركت اتم استروي اكسپورت همچنان مدعي بود كه از اواسط ژانويه به بعد هيچ گونه پولي براي ساخت نيروگاه هستهيي بوشهر دريافت نكرده و تا پايان فصل چهارم سال 2006 تنها 60 درصد سرمايه لازم را دريافت كرد.
درحالي كه قرار بود مذاكرات ايران و روسيه پس از تعطيلات نوروزي ايرانيها دربارهي نيروگاه بوشهر از سر گرفته شود، خبرگزاري رسمي اتريش در گزارشي ادعا كرد روسيه برخي از تكنسينها، مهندسين و ديگر متخصصان خود را از نيروگاه بوشهر خارج كرده است.
اين خبرگزاري ادامه داده بود كه اين اقدام روسيه ميتواند در راستاي تشديد تحريمها عليه ايران بر اساس قطعنامهي مصوبهي شوراي امنيت سازمان ملل تعبير شود.
سرگئي نويكوف، سخنگوي آژانس انرژي اتمي فدرال روسيه (روس اتم) ضمن تاييد اين گزارش اظهار داشت:« دليل بازگشت كارشناسان روسي تاخير در پرداخت حقوق آنها از جانب دولت ايران بوده است.»
به گزارش ايسنا، روسيه پيش از اين گزارشهاي منتشر شده در رسانههاي آمريكايي مبني بر اين كه اين كشور تهديد كرده است در صورتي كه تهران به درخواستهاي سازمان ملل براي تعليق غنيسازي اورانيوم عمل نكند از كارخانهي هستهيي بوشهر عقب نشيني ميكند، را رد كرده است.
نمايندهي روسيه در سازمان ملل به خبرنگاران گفت:« من به شما ميگويم كه اين گزارش صحت ندارد. از جانب روسيه هيچ اولتيماتومي به ايران در هيچ خصوصي داده نشده است. ما به پروژهي بوشهر به عنوان پروژهاي خارج از حيطهي تحريمهاي سازمان ملل ادامه خواهيم داد.»
قرار گرفتن تكميل و راهاندازي نيروگاه بوشهر تحت تاثير مسالهي هستهيي ايران، موضوعي است كه طرف ايراني آن را تاييد و طرف روسي آن را رد ميكند. اين در حالي است كه تاخير هشت سالهي روسيه در راهاندازي اين نيروگاه و اظهارات اخير پوتين مبني بر اينكه تا ايران به درخواستهاي بينالمللي و كشورهاي 1+5 پاسخ مثبت ندهد، نيروگاه بوشهر راهاندازي نخواهد شد، دليلي محكم در اثبات اظهارات طرف ايراني است. همچنين روزنامهي نيويورك تايمز پيش از آن در مطلبي به نقل از مقامات اروپايي، آمريكايي و ايراني نوشته بود كه، روسيه به ايران اطلاع داده در صورتي كه ايران مطابق درخواست شوراي امنيت سازمان ملل غني سازي اورانيوم را متوقف نكند، از تامين سوخت هستهيي نيروگاه بوشهر خودداري خواهد كرد.
اين روزنامه در ادامه به نقل از اين مقامات كه خواستند نامشان فاش نشود، نوشت: اين اولتيماتوم توسط ايگور ايوانف، رييس شوراي امنيت ملي روسيه به علي حسيني تاش، معاون علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران تحويل داده شده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، همچنين قرار بود در روزهاي پاياني سال گذشته بخشهاي پشتيباني نيروگاه بوشهر كه شامل بخشهايي از نيروگاه بوشهر از جمله پمپخانه و پست 400 كيلو ولت اين نيروگاه با حضور مهندس آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي كشور راهاندازي شود، اما با وجود اهميت بسيار راهاندازي اين واحد در اسفندماه سال گذشته در حالي كه روسيه از احتمال نيامدن سوخت به كشور سخن ميگفت و از سويي رايزنيها براي تصويب قطعنامهاي ديگر عليه ايران در شوراي امنيت در جريان بود، تا 20 فروردين سال جاري (1386) و با حضور داودي معاون رييس جمهوري به تعويق افتاد كه اين تاريخ نيز در حال حاضر به فردا (14 فروردينماه) موكول شده است.
گزارش از خبرنگار ايسنا، زهرا اصغري
| |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الإثنين أبريل 09, 2007 9:44 am | |
| مراسم جشن روز ملي فناوري هستهيي آغاز شد سرويس: انرژي هستهيي 1386/01/20 04-09-2007 15:47:00 8601-06025: کد خبر خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: انرژي هستهيي
مراسم جشن روز ملي فناوري هستهيي كه در آن يك خبر مهم درباره پيشرفتهاي هستهيي كشورمان اعلام خواهد شد، پخش سرور جمهوري اسلامي ايران آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در اين مراسم حجتالاسلام و المسلمين محمدي گلپايگاني رييس دفتر مقام معظم رهبري، پرويز داوودي معاون اول رييسجمهور، تعدادي از وزرا و تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و تعدادي از سفراي كشورهاي خارجي حضور دارند.
همچنين خبرنگاراني كه براي ورود به سايت نطنز با مشكل مواجه شده بودند با حل مشكل، براي پوشش برنامه خبري وارد سالن برگزاري مراسم شدند.
در اين مراسم پارچه نوشتههايي مبني بر تاكيد بر دستيابي به فناوري صلحآميز هستهيي و فوايد آن به چشم ميخورد.
پيش از اين مراسم همزمان با روز ملي فنآوري هستهيي ظهر دوشنبه 20 فروردين دكتر محمود احمدينژاد رييسجمهور كشورمان به همراه تعدادي از وزراي كابينه و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي وارد سايت هستهيي نطنز شد.
آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان هفته گذشته در هنگام بازديد از نيروگاه بوشهر به همراه معاون اول رييسجمهور اعلام كرده بود كه هفته آينده خبر خوش هستهاي اعلام خواهد شد.
رييسجمهور نيز پيش از اين طي سخناني در جمع شركتكنندگان در راهپيمايي روز 22 بهمن سال 85 با بيان اين كه تعليق حق ملت ايران را ناديده ميگيرد، گفت: « امروز مردم ايران با حضور باشكوه خود در را هپيمايي 22 بهمن ماه حق مسلم هستهاي خود را تثبيت كردند و تا روز 20 فروردين سال 86 به طور متناوب شاهد اعلام پيشرفتهاي ملت ايران در اين زمينه خواهيم بود.»
در اين مراسم تعدادي از سفراي كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد و مسلمان مقيم در تهران نيز حضور دارند.
همزمان با اين مراسم در تعدادي از شهرها و دانشگاههاي سراسر كشور شاهد مراسمي از جمله برگزاري نماز وحدت در گراميداشت سالروز شكستن مرز دانش هستهيي توسط دانشمندان و متخصصان كشورمان بوديم.
بيستم فروردين ماه سال گذشته با تصويب شوراى عالى انقلاب فرهنگى اين روز در تقويم رسمى ايرانيان روز ملى فناورى هستهاى نام گرفت. | |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الإثنين أبريل 09, 2007 9:45 am | |
| رييس جمهور تا ساعتي ديگر در نطنز خبر خوش هستهيي را اعلام ميكند سرويس: انرژي هستهيي 1386/01/20 04-09-2007 15:40:43 8601-06028: کد خبر خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: انرژي هستهيي
دكتر محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري اسلامي ايران تا ساعتي ديگر طي مراسمي خبر خوش هستهيي را در تاسيسات هستهيي كشورمان در نطنز اعلام ميكند.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس جمهور به همراه رضا آقازاده و تعدادي از مسوولان و وزراي كشور ضمن حضور در تاسيسات نطنز طي مراسمي خبرهاي خوش هستهيي را به اطلاع مردم ايران اسلامي خواهد رساند.
در اين مراسم ابتدا دكتر آقازاده، معاون رييس جمهور و رييس سازمان انرژي اتمي گزارش عملكرد فعاليتهاي هستهيي كشور و آخرين پيشرفتهاي حاصل شده در اين زمينه را به اطلاع مردم خواهد رساند.
رييس جمهور نيز در اين مراسم خبر خوش هستهيي را به اطلاع مردم ميرساند.
هم اكنون رييس جمهور در تاسيسات نطنز حضور دارد و از بخشهاي مختلف آن بازديد به عمل ميآورد. همچنين 600 شخصيت كشوري و 50 سفير خارجي در اين مراسم حضور دارند.
تاسيسات نطنز قابليت نصب 60 هزار دستگاه سانتريفيوژ را دارد كه سوخت توليد شده در آن براي يك يا دو نيروگاه اتمي كافي است.
اخبار تكميلي متعاقبا ارسال ميشود.
| |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الإثنين أبريل 09, 2007 9:50 am | |
| سعيدي: خبر خوش هستهيي را رييسجمهور امروز در نطنز اعلام ميكند
محمد سعيدي گفت: خبر خوش هستهيي امروز بعدازظهر (دوشنبه) توسط رييسجمهور در نطنز اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) محمد سعيدي، معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي با بيان اين كه در تاريخ هر كشوري نقطه عطفي وجود دارد با اشاره به اعلام قريب الوقوع خبر خوش هستهيي در روز ملي فنآوري هستهيي گفت: كارها و تلاش در زمينه فناوري هستهيي تلاشي است كه از حدود يك دهه پيش آغاز شد و روز به روز شاهد شكوفايي اين تلاشها هستيم.
وي ادامه داد: همه اين كارها يك پشتوانه قوي بزرگ براي ايران بزرگ، ملت بزرگ ايران و همه ايرانيان به جا خواهد گذاشت.
سعيدي كه در شبكه اول صدا و سيما سخن ميگفت افزود: خبر خوش هستهيي امروز بعدازظهر ( دوشنبه) توسط رييسجمهور در نطنز اعلام خواهد شد.
معاون امور بينالملل سازمان انرژي اتمي تاكيد كرد آنچه امروز تحقق پيدا كرده و باعث شگفتي دنيا شده بيش از هر چيز مرهون لطف الهي و پشتوانه عظيم ملي بوده كه پشت اين حركت قرار داشتهاند. همه ايرانيان در دنيا از اين حركت و جنبش پشتيباني ميكنند و انشاءالله اين مبنايي شود براي ديگر حركتها.
| |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الإثنين أبريل 09, 2007 9:50 am | |
| هيات روسي امروز از نيروگاه بوشهر ديدن ميكند
خبرگزاري نووستي گزارش داد که هيات روسي براي آشنايي با نحوه احداث نيروگاه اتمي بوشهر از تهران عازم محل اجراي پروژه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خبرگزاري نووستي به نقل از سخنگوي "اتم استروي اکسپورت" پيمانكار روسي كه در ساخت نيروگاه بوشهر مشاركت ميكند، گزارش داد: گروه کارشناسان روسي روز يکشنبه بعد از ظهر به ايران عزيمت کرد و امروز جهت آشنايي با نحوه احداث نيروگاه اتمي از تهران عازم بوشهر خواهد شد.
وي افزود: در ديدار با شرکاي ايراني نحوه اجراي قرارداد احداث نيروگاه از جمله مهلت تحويل تجهيزات لازم مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
در جريان اين ديدار کاري در مورد تمامي مسايلي که پيرامون احداث اولين نيروگاه اتمي در ايران به وجود آمده است، مذاکراتي انجام خواهد شد.
| |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الإثنين أبريل 09, 2007 9:52 am | |
| لاريجاني: به چرخه سوخت دست يافتهايم براي مذاکره آمادهايم، ولي از حقمان نميگذريم سرويس: انرژي هستهيي
علي لاريجاني گفت:« نتيجه قطعنامههاي پي درپياي كه عليه ايران صادر كردهاند اين است كه ارتباط ما با آژانس بينالمللي انرژي هستهيي كم شد و امروز روزي است كه ما به دانش چرخه كامل سوخت هستهيي رسيدهايم.»
دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه «برخي اوقات مي شود که افراد صاحب نظري مي گويند بيايد كوتاه بياييد» اظهار داشت: مسئله بحث کوتاه آمدن نيست، اگر يک جايي مصلحت کشور باشد حتما تصميم مقتضي مي گيريم ولي بحث کوتاه آمدن و اين حرفها نيست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي صبح دوشنبه در تجمع اساتيد، طلاب و فضلاي حوزه عمليه مشهد كه در مدرسه عالي نواب برگزار شد گفت: بحث آنها چيز ديگري است و نگرانند كه ايران محور منطقه است ، آن ها به دنبال ايدهاي ديگري هستند و ما را رها نميکنند.
وي افزود: بحث اين است که اگر ما سخت بايستيم حساب کارشان را ميکنند ولي اگر وادهيم دست از سر ما بر نميدارند.
دکتر لاريجاني علت ايستادگي ايران را در مرحله اول نماد بودن مسئله براي استقلال و خود باوري ايران دانست و گفت: در صورت تزلزل دنبالمان مي کنند ولي اگر مقاومت نشان دهيم مجبورند با ما به تفاهم برسند.
وي عامل دوم ايستادگي ايران را "منفعت اقتصادي سوخت هسته اي" خواند و گفت: قبل از انقلاب اسلامي ما با آمريکا و فرانسه قرار داد هسته اي داشتيم ولي پس از انقلاب تمام قرارها را لغو کردند.
لاريجاني تصريح کرد: همين کساني که مي گويند به شما سوخت مي دهيم پس از انقلاب ما را مجازات کرده و حتي يک گرم سوخت به ما ندادند.
وي با اشاره به سخنان ملک عبدالله پادشاه عربستان در کنفرانس اتحاديه عرب که رفتار آمريکا را غير منطقي خوانده بود و موضع گيري جان بولتون معاون وزير امور خارجهي آمريكا گفت: پس از اعلام اين سخن از طرف ملک عبدالله، بولتون اعلام کرد که ملک عبدالله بايد از اين موضع عقب نشيني کرده و حرفش را پس بگيرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با تاكيد بر اينكه " در کشور ما از مردم گرفته تا مسولين به راحتي شديدترين انتقادها را نسبت به آمريکا ميكنند و اين فضا و عدم فشار ناشي از حس استقلال طلبي است که قبل از انقلاب در ايران وجود نداشته است " افزود: در کشورهاي ديگر حتي سران اين کشورها نيز حق اعتراض به آمريکا را ندارند.
لاريجاني اظهارداشت: روحيه خود اتکايي و استقلال، جوهر تفکر و فرهنگ اسلامي است.
وي خطاب به طلاب مدارس علميه مشهد گفت:توجه داشته باشيد که داستان هستهاي رابطهاي تنگاتنگ با استقلال طلبي شما دارد.
دکتر لاريجاني با مطرح کردن اين سوال که "آيا انرژي هستهاي تنها چالش پيش روي ماست؟" گفت: مگر در 5 سال گذشته که انرژي هستهاي نداشتيم آنها به فکر تجزيه ايران نبودند؛ مگر جنگ را به ما تحميل نکردند؛ مگر در صدد ايجاد بحران داخلي نبودند؟
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران ادامه داد: آنها به فکر اصلاح کشورهايي که 50 ساله اداره ميشوند و يا نظام قبيلهاي دارند کاري ندارند ولي در مسائل داخلي ايران که هر ساله انتخابات برگزار ميشود و مردم در اداره کشور مداخله دارند دخالت ميکنند.
وي افزود: آنها هر زمان به مسئلهاي مثل دفاع از حقوق زنان، مسائل جزايي و دفاع ما از فلسطين ايراد ميگيرند و امروز هم به مسئله هستهاي ايران ميپردازند.
وي با اشاره به سخنان وزير دفاع آمريکا در کنفرانس مونيخ كه گفته بود" ايران محور منطقه شده است " گفت: مسئله آنان فقط انرژي هسته اي نيست بلكه نگراني از محوريت ايران در منطقه است و علت تمام اين مسائل و مخالفتها با ايران همين مسئله است.
وي " چهار علت براي مخالفت با مسئله هسته اي ايران "عنوان کرد و گفت: مسئله اول موقعيت ژئوپلتيک برجستهي ايران در منطقه است.
وي با تاكيد بر اينكه" ايران همچنين به علت دارا بودن ذخيره انساني چه در علوم انساني و چه در علوم ديگر باعث نگراني ديگر کشورها شده است" تصريح کرد:در نظر سنجي علمي که بين کشورهاي اسلامي انجام شده از نظر دماغ فلسفي و عقلاني هيچ کشوري به پاي ايران نميرسد.
لاريجاني با بيان اينكه "پس از پيروزي انقلاب، دانشمندان ايران گسترش پيدا کردند و در واقع نسل جديد ما صاحب نظر شده است" سومين علت را "منابع غني ايران" عنوان کرد چرا كه " ايران داراي ذخاير عظيم نفت و گاز و .. ميباشد" و چهارمين مسئله را "قدرت الهام بخشي ايران در منطقه" دانست و اظهارداشت: اين همان نهالي است که امام (ره) پايه گذاري کردند و امروز به ثمر نشسته است.
وي با بيان اينکه "نگراني عمده آمريکا رسيدن به بنبست در تئوري پيش دستي است" گفت: آنها ميخواستند در مبارزه با تروريسم پيشدستي کنند و به همين منظور هم تدارکاتي را ديدند اما با مسائلي که در عراق و افغانستان اتفاق افتاد بحث تغيير کرد.
لاريجاني با اشاره به اينکه " آمريکا ادعاي ايجاد برج دموکراسي را در عراق دارد " تصريح كرد: خود کشورهاي غربي هم به شکست مفتضح در عراق معترفند.
وي با بيان اينكه " مردم عراق دموکراسي را عملا از رفتار سربازان امريکايي ميبينند " افزود: امروز آمريکاييها در بنبست استراتژيک گيرد کردهاند.
لاريجاني با بيان اينکه "آنها فهميدند ايران امالقرا است" گفت: مسئله هستهاي بهانه است، دشمنانمان در سخنان خود گاهي ما را تحقير ميکنند ولي در دلشان ما را ميستايند.
وي با اشاره به ايجاد اضطراب و نگراني نسبت به ايران در منطقه گفت: آنها سعي در ايجاد دشمن تراشيهاي تصنعي در منطقه دارند چرا که براي حضور در منطقه بايد اختلاف وجود داشته باشد.
به گزارش ايسنا، دبير شوراي عالي امنيت ملي در ادامه با اشاره به ايجاد اضطراب و نگراني نسبت به ايران در منطقه گفت: آنها سعي در دشمن تراشيهاي تصنعي در منطقه دارند؛ چرا که براي حضور در منطقه بايد اختلاف وجود داشته باشد.
وي اقدام مقام معظم رهبري را در نام گذاري سال 86 با عنوان "اتحاد ملي و انسجام اسلامي" و اينکه "اعلام کردند ما حاضريم با كشورهاي خليج فارس پيمان دفاعي ببنديم" را مقابله با نگرانيهايي که به علت جنگ رواني تصنعي ايجاد کردهاند خواند.
لاريجاني گفت: آنها قصد جدا کردن تودهها از يکديگر و به هم انداختن علماي شيعه و سني را دارند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي خطاب به غرب گفت: ما آمادگي مذاکره را داريم تا نگراني را رفع کنيم.
وي افزود: ما در سيماي آنها در زمينه تفاهم چيزي نديدهايم، جز قرمزي صورتشان را.
لاريجاني خطاب به غرب افزود: در صورت در پيش گرفتن مسير قطعنامههاي پي در پي براي ايران مطمئن باشيد که دودش در چشم شما و رفقاي منطقهاي شما خواهد رفت، چرا که ايران قدرت الهام بخش منطقه است و بايد به اين مساله حواستان باشد و بدانيد درصورت پيگيري مسير قطعنامهاي پيشيمان خواهيد شد.
لاريجاني با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در رابطه با اينكه اگر در زمينه انرژي هستهيي غير قانوني عمل کردند ما هم بيقانوني ميکنيم گفت: مسئله هستهيي ايران سه بخش دارد؛ يکي مربوط به گذشته، يکي مربوط به حال و يکي ديگر مربوط به آينده است.
وي افزود: سولانا معتقد است که به چندين سوالات در مورد گذشته انرژي هسته اي جواب ندادهايم. ما گفتيم خودتان باعث شديد که جواب نگيريد؛ چرا که پرونده را به شوراي امنيت برديد ما هم درها را بستيم.
لاريجاني گفت: به صراحت ميگويم اينها همه اش بازي است، 27 و يا 28 سال تکرار کردند که در فلان پادگانتان بمب مي سازيد، ماموران آژانس آمدند ديدند هيچ خبري نيست؛ ديگر بس است.
لاريجاني گفت: من از آقاي سولانا و البرادعي پرسيدم مشکل شما چيست؟ گفتند: ما الان مشکلي نداريم، ولي ممکن است در آينده شما به سمت توليد سلاح هسته اي حرکت کنيم.
وي گفت: اين ظلم مضاعف است که ميگويند ممکن است در آينده اين توانايي را پيدا کند و به همين دليل شايد روزي به سمت سلاح هستهاي برويم ميخواهند امروز غني سازي را محو کنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به ايجاد اضطراب و نگراني نسبت به ايران در منطقه گفت: آنها سعي در ايجاد دشمن تراشيهاي تصنعي در منطقه دارند؛ چرا که براي حضور در منطقه بايد اختلاف وجود داشته باشد.
وي با بيان اين که "اگر کسي امروز چاقو ميخرد ممکن است فردا جنون بگيرد و به شکم کسي بزند، پس اين نمي شود که امروز چاقو نخرد" اظهار داشت: شما در کدام حقوق بينالملل ديدهايد که قبل از وقوع جرم کسي را مجازات کنند.
لاريجاني افزود: آنها حرفي براي گفتن ندارند، ولي نکتهاي که در ذهن دارند و به زبان نميآورند همان محور بودن ايران در منطقه است.
وي گفت: آنها به ما گفتند که شما معدن نداريد، ما گفتيم که چندين معدن در کشور هست؛ سپس اعلام کردند که هزينه ساخت کارخانه زياد است، در اين فاصله هم کارخانه ساخته شد.
لاريجاني اذعان داشت: و حال امروز رييس جمهور اعلام خواهند کرد که در چه سطحي از دانش هستهيي قرار داريم.
وي با تاكيد بر اينكه " ولي امروز ما در شرايط کنوني آماده مذاکره آن هم در دالان يک مذاکره واقعي براي رسيدن به تفاهم هستيم" افزود: بدانيد که در اين قضيه نميتوانيد به حقوق ملت تبصره ايجاد کنيد.
لاريجاني خطاب به كشورهاي غربي گفت: شما نميتوانيد به بهانه مذاكره باعث انصراف ما از حقمان شويد. ما دنبال ماجراجويي نيستيم، ما از گفتوگو و مذاكرهاي كه بخواهد مساله را به تفاهم برساند استقبال ميكنيم، ولي شما بدانيد كه ما سليمالنفس هستيم و سادهلوح نيستيم. اگر ميخواهيد تفاهم كنيد ما به چرخه سوخت هستهيي دست يافتهايم. براي مذاكره واقعي با شما آمادهايم و موضوع تفاهمها عدم انحراف است و امروز به دنبال تفاهم با شما هستيم ولي نميتوانيد به بهانه مذاکره ما را به انحراف بکشانيد.
وي افزود: ما به مذاکره همواره با مباني مشخص براي رسيدن به تفاهم آمادهايم، ولي از حقمان نميگذريم.
لاريجاني خطاب به روحانيون گفت: شناخت غرب نسبت به اسلام ناب محمدي بسيار اندک است و همين تصورات سطحي نسبت به تفکرات اسلام مبناي تصميمات آنهاست. پس شما وظيفه داريد چهره اسلام واقعي را به آنها نشان دهيد.
وي تئوري آمريكا را تفرقهگرايي عنوان كرد و گفت: با همه وجود تلاش ميكنند كه بتوانند بين شيعه و سني اختلاف ايجاد كنند و هوشيار باشيد كه اختلاف شيعه و سني منطقه را تهديد ميكند. در اين زمينه نوع انعكاس برخي چيزها بسيار مهم است.
لاريجاني با اشاره به پيام مقام معظم رهبري و نامگذاري امسال به عنوان "اتحاد ملي و انسجام اسلامي" گفت: نداي رهبر در اين زمينه خيلي از حرفهاي آنها (غربيها) را خنثي كرد و اين وظيفه رهبر در قانون اساسي است. | |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الإثنين أبريل 09, 2007 9:53 am | |
| *پروژه غني سازي اورانيوم ايران وارد مرحله صنعتي شد* آقازاده: امروز ورود پروژه غني سازي اورانيوم به مرحله صنعتي را جشن ميگيريم
رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان اعلام كرد ايران وارد مرحله صنعتي در پروژه غني سازي اورانيوم شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر غلامرضا آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان كه در مراسم بزرگداشت روز ملي فناوري هستهيي در تأسيسات نطنز با حضور رييس جمهور سخن ميگفت درخصوص جشن هستهيي كشورمان اظهار داشت:« امروز در اين جا گردهم آمدهايم تا به شكرانه الطاف خداوندي ورود پروژه غني سازي اورانيوم به مرحله صنعتي را جشن بگيريم.»
مراسم جشن روز ملي فناوري هستهيي دقايقي پيش با پخش سرور جمهوري اسلامي ايران آغاز شد.
به گزارش ايسنا در اين مراسم حجتالاسلام و المسلمين محمدي گلپايگاني رييس دفتر مقام معظم رهبري، پرويز داوودي معاون اول رييسجمهور، تعدادي از وزرا و تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و تعدادي از سفراي كشورهاي خارجي حضور دارند.
در اين مراسم پارچه نوشتههايي مبني بر تاكيد بر دستيابي به فناوري صلحآميز هستهيي و فوايد آن به چشم ميخورد.
پيش از اين مراسم همزمان با روز ملي فنآوري هستهيي ظهر دوشنبه 20 فروردين دكتر محمود احمدينژاد رييسجمهور كشورمان به همراه تعدادي از وزراي كابينه و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي وارد سايت هستهيي نطنز شد.
اخبار تكميلي متعاقبا اعلام ميشود.
| |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الإثنين أبريل 16, 2007 2:38 am | |
| *نيروگاه بوشهر - آخرين تحولات* *ايران تاخير در راهاندازي نيروگاه را نميپذيرد *هيات ايراني براي حلوفصل نهايي اختلافات هفته آينده به مسكو ميرود
آخرين خبرها درباره نيروگاه بوشهر از سفر يك هيات ايراني به مسكو براي حلوفصل نهايي اختلافات ايران و روسيه در زمينه زمان و نحوه راهاندازي اين نيروگاه حكايت دارد.
به گزارش ايسنا، اوايل اسفندماه گذشته وقتي ايران خود را براي دريافت سوخت نيروگاه بوشهر طبق موافقتنامه مهرماه 2006 آماده ميكرد،روسهابراي ششمين بار اعلام كردند كه نيروگاه در موعد مقرر(شهريور 86) راهاندازي نخواهد شد و متعاقب آن سوخت به ايران ارسال نميشود.
درحالي كه طرف روسي دليل اين تاخير را عدم پرداختهاي مالي از سوي ايران اعلام ميكرد، طرف ايراني به شدت اين ادعاها را تكذيب ميكرد.سرانجام مذاكرات ميان تهران و مسكو بر سر حل مشكلات به وجود آمده آغاز شد كه تا به امروز نيز ادامه دارد. طرفين اعلام كردهاند كه به نتايج نسبي بر سر مشكلات مطرح رسيدهاند، اما هنوز هيچ نشانهاي از ارسال سوخت و راهاندازي به موقع نيروگاه اتمي بوشهر مشاهده نميشود.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در چنين شرايطي دكتر احمد فياضبخش، معاون سازمان انرژي اتمي كشورمان كه مسوول مذاكرات اخير ايران و روسيه براي رفع مشكلات مورد ادعاي طرف روسي در راهاندازي به موقع نيروگاه اتمي بوشهر است در خصوص نتايج اين مذاكرات در كنفرانسي مطبوعاتي كه در آن از اجراي مناقصهي بينالمللي براي ساخت دو نيروگاه براي توليد حداكثر 3000 مگاوات برق اتمي در كنار نيروگاه اتمي بوشهر خبر ميداد، گفت: در مذاكراتي كه يك دور آن در مسكو و دو دور آن در تهران برگزار شد، توافقاتي به دست آمد كه به تفاهم بر سر قراردادي بين طرفين منجر شد. همچنين مديران بانكي دو طرف، پنجشنبهي گذشته در تهران قراردادي را براي اجراي توافقات مالي امضاء كردند.
وي ادامه داد: نهايي شدن تفاهمات بين طرفين در سفري كه بنده هفتهي آينده به مسكو خواهم داشت، مشخص ميشود.
معاون سازمان انرژي اتمي در امور نيروگاهها گفت: به طور كلي پيشرفتهايي بين طرفين براي حل مشكلات بر سر راهاندازي نيروگاه بوشهر به دست آمده است.
فياضبخش در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا، مبني بر اين كه تهران و مسكو در خصوص تاخيرها در راهاندازي نيروگاه بوشهر هر كدام مدعي ديدگاههاي خود هستند و هيچ نقطه نظر مشتركي به ويژه در زمينهي مشكلات مالي ديده نميشود، گفت: در هر قراردادي يك منشور وجود دارد كه براساس آن كارفرما و پيمانكار ملزم به اجراي آن هستند و نميتوانند هر بار نظرات جديدي را وارد آن كنند؛ چرا كه اين مساله نه امكانپذير است و نه به مصلحت. در قرارداد اوليهي مربوط به نيروگاه بوشهر صريحا ذكر شده است كه قرارداد طرح تكميل نيروگاه بوشهر تابع قوانين و مقررات داخلي ايران و قانونگذاريها و مواضع اين كشور خواهد بود.
وي افزود: البته در خصوص مسايل ايمني استثنايي وجود دارد كه ما خود را علاوه بر نظام ايمني ايران، تابع مقررات آژانس بينالمللي انرژي اتمي ميدانيم.
وي در پاسخ به اين كه آيا روسها اين مساله را پذيرفتهاند؟ گفت: تا حد زيادي آنها اين موضوع را پذيرفتهاند. البته نهايي شدن اين مساله به مذاكرات ما در آينده در مسكو بستگي دارد.
معاون آقازاده در خصوص اعلام شركت پيمانكار روسي مبني بر اينكه راهاندازي نيروگاه دو ماه به تاخير خواهد افتاد، گفت: ما اين دو ماه را نپذيرفتهايم.
وي در عين حال گفت: سوخت نيروگاه بر مبناي توافق قبلي بايد تا پايان ماه مارس 2007 ارسال ميشد كه اين مساله با اعلام فدراسيون روسيه براي مدت كوتاهي به تاخير افتاده است.
مدير عامل شركت توليد و توسعهي انرژي اتمي ايران در خصوص توافقات جديد با روسها گفت: توافقات جديد ناظر به تعويق زمان راهاندازي نيروگاه بوشهر نيست.
وي با اشاره به سفري كه در آيندهي نزديك به مسكو خواهد داشت گفت: در اين سفر عمده بحث ما در خصوص پيشرفت سريع براي تكميل نيروگاه و نيز حمل تجهيزات باقي مانده به ايران است كه اميدواريم اين مذاكرات بتواند مراحل تكميل تجهيزات نيروگاه را از 3 /93درصد به 96 و سپس 98 درصد برساند.
معاون نيروگاهي سازمان انرژي اتمي ادامه داد: مذاكراتي جداگانه به زودي براي حمل سوخت در قالب هياتي كه قرار است از سوي ايران به مسكو رود، انجام ميگيرد.
وي خاطرنشان كرد: فعلا مسالهي حمل سوخت به زمان بحراني نزديك نشده است، زمان توافق شده پايان مارس بوده است، اما فرجهاي وجود دارد كه هنوز از آن فرجه زمان باقي است.
مدير عامل شركت توليد و توسعه انرژي اتمي ايران تاكيد كرد: هر چقدر روسها ارسال سوخت را از زمان فرجهي مورد نظر به تاخير بيندازند، در پايبندي به قرارداد تاخير كردهاند.
به گزارش ايسنا، درحالي كه هفت روز از سال جديد شمسي در ايران ميگذشت و پس از يك مذاكراتي طولاني ميان ايران و روسيه بر سر مشكلات و موانع مالي پيمانكار روسي كه به گفتهي مقامات ايراني با كمبود نقدينگي براي تكميل و راهاندازي نيروگاه بوشهر مواجه است، سخنگوي آژانس انرژي اتمي روسيه اعلام كرد: «ايران اولين پرداخت خود به روسيه براي ساخت نيروگاه هستهيي بوشهر از زمان بروز مشكلات برسر مسايل مالي را انجام داده است.»
سرگئي نوويكف، از مقامات هستهيي روسيه، اظهار داشت:« شركت پيمانكاري روس اتم اولين پرداخت براي ساخت نيروگاه هستهيي بوشهر از زمان بروز مشكلات مالي را دريافت كرده است.»
نوويكف افزود:« اين بسيار خوب است كه شركاي ايراني ما بر مشكلات فائق آمدهاند، ولي اين اقدام با جبران خسارتي كه ما در طول اين دوره متحمل شديم، هنوز خيلي فاصله دارد.»
شركت روس اتم نيز در اظهارتي مجددا اعلام كرد،60 درصد هزينه ساخت نيروگاه بوشهر را در سه ماهه چهارم سال گذشته ميلادي و 1/5 ميليون دلار در ماه ژانويه (دي) دريافت كرده است، ولي در ماه فوريه (بهمن) هيچ پولي دريافت نكرده است.
مقامات هستهيي روسيه گفتند كه به دليل اين تاخير در پرداخت نيروگاه بوشهر طبق برنامه در ماه سپتامبر (شهريور سال جاري) آماده بهرهبرداري نخواهد شد.
نوويكف افزود:« پولهاي پرداخت شده به شركت روس اتم نيمي از هزينههاي ماهيانه مورد نياز در نيروگاه را پوشش داده است.»
اين درحالي بود كه سازمان انرژي اتمي ايران در بيانيهاي هرگونه در تاخير در پرداختهاي مالياش به طرف روسي را تكذيب كرد.
اتم استروي اكسپورت هفته گذشته اعلام كرد كه ظرف روزهاي آينده هياتي را براي مذاكره دربارهي تكميل ساخت نيروگاه بوشهر به ايران اعزام مي كند.
به گزارش ايسنا، سخنگوي اتم استروي اكسپورت هفته گذشته اعلام كرد: قصد داريم هياتي را براي مذاكره دربارهي بوشهر به تهران اعزام كنيم.
در همين حال، سرگئي کرينکو اعلام کرد که روسيه اميدوارست ايران در آينده نزديک به جدول زمان بندي مقرر پرداختهاي احداث نيروگاه اتمي بوشهر بازگردد.
به گزارش ايسنا، روسيه در حالي ادعاي پرداخت به موقع مالي از سوي ايران را دارد كه ايران اعلام كرده است پرداختهاي پيش از موعد را براي تسهيل و تسريع در راهاندازي نيروگاه بوشهر به طرف روسي در دستور كار قرار داده است.
همچنين، دنيسوف معاون وزير امور خارجهي روسيه در عين حال كه نيروگاه اتمي بوشهر را پروژهاي فني - اقتصادي ميداند، گفت: طبيعي است که اوضاع سياسي بر همکاريها بر سر نيروگاه بوشهر تاثير دارند.
وي افزود: ما اميدواريم که راه خروج از اوضاع به وجود آمده يافت شود. مشکلي در رابطه با عدم پرداخت برخي از عمليات پيش آمده است.
وي گفت: ما تمايل داشتيم که اين کار با آرامش، همانطور که پيشتر وجود داشت، انجام شود. اين پروژه اي بسيار مهم نه تنها براي ايران، بلکه براي تمامي اين منطقه است، بدين ترتيب به پايان يافتن موفقيت آميز آن اميد داريم.
خلف وعدههاي طرف روسي براي راهاندازي نيروگاه بوشهر پس از پنج بار تاخير به دلايل سياسي، مالي و فني در حالي همچنان ادامه دارد كه چهاردهم فروردين جاري با حضور معاون رييس جمهوري چهار واحد پشتيباني نيروگاه بوشهر كه قبلا مورد بهرهبرداري قرار گرفته بود، افتتاح شد و نيروگاه در مرحلهي پيش راهاندازي قرار گرفت | |
|
 | |
ehsan مدير انجمن كنكور


تعداد پستها : 106 Age : 42 Registration date : 2007-02-03
 | عنوان: رد: *******اخبار هسته اي******* الأحد أبريل 22, 2007 7:52 am | |
| حسيني: توقف غني سازي را از ادبيات هستهاي ايران حذف كنيد
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت امور خارجه با تاكيد بر حق ايران در دستيابي به فن آوري صلح آميز هستهاي تصريح كرد: توقف غني سازي را از ادبيات هستهاي ايران حذف كنيد. ● گزارش تصويري مرتبط ------------------------------- به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، سيد علي حسيني كه صبح امروز يكشنبه در نشست هفتگي با خبرنگاران سخن ميگفت، با تاكيد بر اين كه توقف فعاليتهاي هستهاي ايران مطرح نيست و برگشت به عقب امكانپذير نميباشد، تصريح كرد: توقف غني سازي را از ادبيات هستهاي ايران حذف كنيد. وي در خصوص اجلاس آتي درباره عراق كه قرار است ارديبهشت ماه برگزار شود، با بيان اين كه رايزنيها در اين زمينه ادامه دارد، اظهار داشت: در خصوص عدم حضور و سطح حضور در اين اجلاس در حال بررسي هستيم. حسيني يادآور شد: مشكل درباره اين اجلاس در حال حاضر مكان و محتواي آن است. سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به مذاكرات روز چهارشنبه لاريجاني و سولانا تصريح كرد: در خصوص محل اين مذاكرات تصميم قطعي اتخاذ نشده است. وي ابراز اميدواري كرد كه مذاكرات بتواند هدف جدي كه قبلاً مورد تاكيد بود را دنبال كند. حسيني در خصوص افشاي اطلاعات محرمانه درباره برنامه هستهاي ايران به خبرنگاران گفت كه اين اسناد جزو اسناد محرمانه فعاليتهاي ايران است و بايد محفوط نگهداشته شود. سخنگوي وزارت امور خارجه در واكنش به اظهارات مطرح شده از سوي برخي مقامات روسي مبني بر اين كه سوخت هستهاي نيروگاه بوشهر با اجازه آژانس به ايران داده ميشود، خاطرنشان كرد: اظهارات متناقضي اخيراً از سوي برخي مقامات روسي مطرح شده و در حال حاضر فياض بخش معاون سازمان انرژي اتمي به منظور مشخص كردن چارچوب همكاريها و ادامه آن در مسكو به سر ميبرد. وي عدم تعهد روسها براي راه اندازي نيروگاه بوشهر را داراي آثاري از جمله زير سؤال رفتن اعتبار روسها و تقويت رويكرد همراه با ترديد در مورد اين كشور و حقانيت مواضع ايران مبني بر اين كه هيچ تضميني براي دريافت به موقع سوخت وجود ندارد، دانست. حسيني همچنين انتخابات فرانسه را امري داخلي خواند و ابراز اميدواري كرد كه نتيجه آن منافع ملت فرانسه را تامين كند. سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به فارس در خصوص وضعيت عليرضا عسگري معاون وزير دفاع سابق با بيان اين كه تلاشها و پيگيريها در اين زمينه ادامه دارد، گفت: خبر جديدي در اين زمينه در دست نيست. مشروح كنفرانس خبري متعاقباً ارسال خواهد شد.
| |
|
 | |
| *******اخبار هسته اي******* | |
|